Tipsa en vän

Tack, ditt meddelande är skickat.

Ett fel har inträffat, var god kontrollera formuläret och försök igen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Tack, du kommer nu att få våra framtida nyhetsbrev.

Något gick fel när vi sparade dina uppgifter, var vänlig kontrollera dem och försök igen.

Gärsnäs. Nutida svenska möbler.

Gärsnäs är ett ungt företag. Det är nämligen omöjligt att stelna om man ständigt söker bästa möjliga form och funktion. Det har förnyat oss sedan 1893.

Gärsnäs har tillverkat kvalitetsmöbler sedan 1893. Alltid med funktion och form i främsta rummet. Idag arbetar ett 50-tal personer i möbelsnickeriet på Österlen. Alla besjälade av en kultur där detaljerna gör helheten. En kultur där vi tycker att det vi gör är viktigt. Vi ser vår uppgift i samhället som betydelsefull. Möbler ska få människor att må bra, vara hållbara och vackra. Sprida glädje. Hela livet sitter vi ju ner. Vi jobbar, har våra arbetsmöten, äter våra måltider. Så när man sitter ner ska det kännas bra. Gärsnäs gör mycket mer än stolar och soffor, men vår historia är i mycket våra sittmöbler.

På Gärsnäs tror vi på mötets betydelse. I snickeriet sker en ständig kunskapsöverföring mellan generationer av möbelsnickare. Här finns kunskap som nedärvts i generationer. Urgamla metoder och traditioner. Hur böjer man olika träslag på bästa sätt? Hur skiljer de sig åt i egenskaper? Hur gör man ett bordshörn riktigt vackert? Hur får man skarvarna mellan materialen att bli osynliga — eller överraskande? Den här kunskapen sitter i människorna som jobbar på Gärsnäs. Och den är vårt främsta kapital. Den här kunskapen riskerar att försvinna om vi inte för den vidare. Den finns nämligen ingen annan stans i hela världen.

Givetvis använder vi även den senaste datortekniken. Men den vore värdelös utan riktiga möbelsnickare.

Vårt arbete är en kombination av hantverk och industri. Gärsnäs har kapacitet för stora beställningar i våra effektiva fabriksytor på 10 000 m2.

En del i vår kultur är lusten att experimentera och förnya traditionen. Det gör vi genom att korsbefrukta. Vi plockar in nya formgivare som arbetar parallellt med de äldre. Ofta tar vi en tradition och vrider fram den till nutid. Förnyelsen kan sitta i en detalj, en liten förskjutning. Resultatet är att vi ofta berättar möbelns historia på ett nytt sätt.

Gärsnäs är ägarlett företag. Vi tror att passionen och långsiktigheten blir större då. Och vi kan agera snabbt utifrån våra egna värderingar. Göra investeringar som kanske inte blir lönsamma redan under det första kvartalet.

När vi gjort vårt står möbeln redo för sitt viktigaste möte: det med människan. För att ge stöd, komfort och glädje i vardagen. Det mötet varar länge. Ofta hela livet.